e-Arşiv

e-arsiv-banner

 

e-Arşiv nedir?

e-Arşiv; Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan bir uygulamadır.

 

e-Arşiv nedir?

e-Arşiv; Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan bir uygulamadır.

e-Arşiv faturasının e-faturadan farkı nedir?

Bu iki elektronik fatura türü sıklıkla karıştırılmaktadır. Temelde bu iki fatura şu şekilde ayrılabilir:

  • e-Faturayı, e-fatura kullanıcısı olan müşterinize,
  • e-Arşiv faturasını ise, e-fatura kullanıcısı olmayan müşterinize gönderebilirsiniz. Örneğin; e-faturaya geçmemiş bir tüzel kişiye ya da son kullanıcınıza e-arşiv faturası gönderirsiniz.

Kimler E-Arşiv Faturası Kullanmak Zorunda?

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan (e-ticaret veya mobil ticaret yapanlar) ve yıllık brüt brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler ile e-Fatura mükellefleri (gönüllü geçmiş olsalar bile) e-Arşiv uygulamasına geçmek zorundadır.

e-Arşiv Faturası Kullanmaya Nasıl Başlarım?

e-Fatura Mükellefiyseniz: Sadece Ticari1 e-Arşiv'e başvurarak e-Arşiv uygulamasına da geçebilirsiniz. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvuru yapmanız gerekmez.

Henüz e-Fatura Mükellefi Değilseniz: e-Arşiv uygulamasının kolaylıklarından yararlanmak için, öncelikle e-Fatura uygulamasına da geçmeniz gerekir.  >> e-Fatura

e-Fatura KampanyalarıTicari1 Özellikler

e- Arşiv Uygulaması Hakkında GİB diyor ki:

433 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yürürlüğe giren e-Arşiv Uygulaması, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan bir uygulamadır.

e-Arşiv Uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerin, öncelikle e-fatura uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Elektronik Fatura Kayıt Sistemi (EFKS) kapsamında faturalarını elektronik ortamda oluşturma ve muhafaza izni almış olan mükellefler, 1/4/2015 tarihinden geç olmamak üzere Başkanlığın kendilerine yazıyla bildireceği bir tarihe e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadırlar.

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler, en geç 1/1/2016 tarihine kadar e-Arşiv Uygulamasına geçmek zorundadır.

Özel Entegrasyon Yöntemi ile Başvuru

Özel entegratör aracılığıyla e-Arşiv uygulamasını kullanmak isteyen mükellefler, Başkanlıktan e-Arşiv uygulaması için izin almış özel entegratörlere başvuru yaparak uygulamaya dahil olabilirler. e-Arşiv Uygulamasından özel entegrasyon yöntemiyle yararlanacak mükelleflerin ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığına bir başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

GİB - Gelir İdaresi Başkanlığının e-Arşiv sitesine ulaşmak için tıklayınız: ebelge.gib.gov.tr/eArşiv

eDönüşüm Portalı

Ticari1 Teknoloji A.Ş. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) "e-Arşiv Özel Entegratör" iznine sahiptir.
Ticari1 AŞ'yi GİB yetki listesinde görmek için tıklayınız: ebelge.gib.gov.tr/eArşiv Özel Entegratörler

e-Arşiv'e geçmek için doğru yerdesiniz.

Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım, bilgilendirelim.

Giriş Yap Hesap Oluştur
WhatsApp