e-Fatura

e-fatura-banner

'e-Dönüşüm'e e-Fatura ile başlayın!

Güvenli, hızlı, tasarruflu ve doğa dostu e-Fatura uygulaması ile fatura süreçlerinizi dijital ortama taşıyın, veriminizi artırın, ticaretinizi hızlandırın.

 

e-Fatura Nedir?

e-Fatura, elektronik ortamda hazırlanan bir fatura çeşididir ve kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

 

e-Fatura Nedir?

e-Fatura, elektronik ortamda hazırlanan bir fatura çeşididir ve kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

Kimler e-Fatura Kullanabilir?

A.Ş., Ltd. ve Şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-Fatura uygulamasından yararlanabilmektedir.

e-Fatura Kullanmaya Nasıl Başlarım?

Kamu Sertifikasyon Merkezinden mali mühür başvurusu yapınız

http://mm.kamusm.gov.tr/surecler/#basvuru_sureci

 

e-Fatura Geçiş Süreçleri 

1. Adım Mali Mühür almak için resmi başvuru yapın.
(veya arayın hemen yardımcı olalım )
2. Adım Adresinize gönderilen e-mühür'ü bilgisayarınıza tanıtın   
3. Adım  Çağrı merkezimizi arayarak aktivasyonunuzu başlatın.
4. Adım Kullanmaya başlayın

e-Fatura Özellikleri

  • İster cepten, ister tabletten isterseniz de Bilgisayardan, cihaz sınırlamanız olmadan faturalarınıza erişim sağlayabilirsiniz.
  • E-Fatura sayesinde faturalarınız güvenli bir şekilde arşivlenir. (minimum 10 yıl boyunca)
  • İsterseniz evden, isterseniz işten e-Fatura uygulamalarına erişim sağlayabilir zaman ve mekan kısıtlamasına takılmazsınız.
  • Fatura sınırlanmasını yaşamadan toplu olarak fatura gönderimi sağlayabilirsiniz.
  • E-Fatura sayesinde, bakım ve güvenlik gibi önemli güncellemeler ile uğraşmadan sürekli güncel ve sürekli hızlı işlem yapabilirsiniz.
e-Fatura KampanyalarıTicari1 Özellikler
 

 

Ticari1 Teknoloji AŞ Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) "e-Fatura Özel Entegratör" iznine sahiptir. Ticari1 AŞ'yi GİB yetki listesinde görmek için tıklayınız: GİB e-Fatura Özel Entegratörler
Ticari1 Teknoloji AŞ Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) "e-Fatura Saklama Hizmeti Verme İzni"ne sahiptir. Ticari1 AŞ'yi GİB saklama yetki listesinde görmek için tıklayınız: GİB e-Fatura Saklama İzni Bulunan Kurumlar

 

e-Fatura Avantajları?

  • Müşterilerinize kestiğiniz E-Fatura'ları anında gönderir ve alıcıya ulaştığından emin olursunuz.
  • e-Fatura müşterinize/alıcısına anında ve doğru bilgilerle ulaştığı için, alacağınıza istinaden müşteriniz tarafındaki onay/ödeme vb işlemler hemen başlayabilir.
  • E-Fatura ile faturalama sürelerinizi düşürerek zamandan kazanabilirsiniz.
  • E-Fatura ile birlikte e-Tahsilat kullanarak faturanızı müşteriye anında ulaştırıp kredi kartı ile hemen tahsilat işlemine geçebilirsiniz.
  • Fatura kaybolma, fatura kağıt çıktısı, zarfı, kargo/posta vb gönderim masrafları derdine son verin. E-Fatura kullanarak hem masraf kalemlerinizi düşürün hem de iş yükünüzü azaltın
  • E-Fatura ile beraber Dijital faturalaşmaya geçerek, tıpkı fatura gönderdiğiniz gibi e-Fatura da alıyorsunuz ve bu alış faturalarınızı geldi mi, nerede kimde kaldı vb takip sorunlarınız olmuyor.
  • E-Fatura sistemi ile beraber geçmişe dönük fatura arama ve bunun için vakit kaybetme derdi ortadan kalkıyor. e-Fatura ile beraber dilediğiniz kadar faturalarınızı dijital arşiv sayesinde anında parmaklarınız ucuna getiriyoruz.
  • E-Fatura sisteminin güvenliği sayesinde şirketiniz fatura bilgileri güven altında ve sizden başkası bunu görüntüleyemez aynı zamanda siz de başka firmaların fatura bilgilerini görüntüleyemezsiniz.
  • E-Fatura sayesinde maliyetlerinizi TL olarak değil, Kuruşa düşürerek avantaja geçebilirsiniz.
  • E-Fatura ile beraber Noter Onay maliyetlerini ortadan kaldırabilirsiniz.
* Tabii bütün bu avantajları doğru "Özel Entegratör" Ticari1 ;) ile çalışarak yaşayabilirsiniz.

 

e- Fatura Uygulaması Hakkında GİB diyor ki:

Türkiye’de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir. E-fatura yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen e-fatura uygulamasında amaç tek format ve standarda göre satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır. Bunun için yurt dışı uygulamalar incelenerek başarıya ulaşmış e-fatura işleyişleri dikkate alınmış ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açık kaynak bir standart olan XML tabanlı ticari hayatın tüm süreçlerini içerecek şekilde etiketlemelere sahip olan uluslararası bir standart olan UBL-TR benimsenmiştir.

397 sıra no.lu VUK ile tüzel kişiler sistemden faydalanabilirken 416 sıra no.lu VUK tebliği ile gerçek kişilere de e-fatura uygulmasına dahil olma hakkı tanınmıştır. Uygulmanın yaygınlaştırılması amacıyla “Özel Entegratörlük” müessesi 421 sıra no.lu VUK tebliğinin yayınlanmasıyla genel işleyişe dahil edilmiştir. Yurtdışında e-fatura servis sağlayıcısılığı olarak bilinen özel entegratörlük sayesinde bilgi işlem alt yapısı yeterli olmayan mükelleflerin de uygulamadan kolayca faydalanabilmeleri amaçlanmıştır.

421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında;

  • 04.12.2003 tarihli ve 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olanlar (Listeye ulaşmak için tıklayınız) ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31.12.2011 tarihi itibariyle asgari 25 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar ile,
  • 06.06.2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler (Listeye ulaşmak için tıklayınız) ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31.12.2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına (ciro) sahip olanlar,

01.09.2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvurmak ve 31.12.2013 tarihine kadar e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

Söz konusu mükelleflerden 2011 takvim yılı içinde mal alışı yapanlar, satın aldıkları malın türüne, fiyatına, miktarına veya herhangi bir özelliğine bakılmaksızın 2011 yılı gelir tablolarındaki brüt satış hasılatı rakamları esas alınarak elektronik fatura uygulamasına dahil olacaklardır. (Bilgi için tıklayınız).

 

GİB - Gelir İdaresi Başkanlığının e-Fatura, e-İrsaliye sitesine ulaşmak için tıklayınız: ebelge.gib.gov.tr

e-Fatura hakkında merak ettikleriniz:

Kimler e-Fatura Kullanabilir?

A.Ş., Ltd. ve Şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-Fatura uygulamasından yararlanabilmektedir.

 

Kimler e-Fatura mükellefi olmak zorundadır?

  • 2014 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan,
  • 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'dan lisans alan,
  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal eden

mükelleflere elektronik defter tutma ve e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirilmiştir.

Zorunlu e-Fatura mükellefi olmayan firmalar, e-Fatura sistemine girebilir mi?

Evet. Zorunlu e-Fatura mükellefi olmayan firmalar, gönüllü olarak e-Fatura sistemine girebilirler. Bu firmalar istedikleri takdirde e-Fatura sisteminden herhangi bir yaptırım olmadan çıkabilirler. Fakat ilgili kanun ve tebliğe istinaden bu firmalar, e-Fatura sistemindeyken alıp gönderdikleri e-Faturaları 10 yıl süre ile saklamakla yükümlüdür.

e-Fatura Kullanmaya Nasıl Başlarım?

Kamu Sertifikasyon Merkezinden mali mühür başvurusu yapınız

http://mm.kamusm.gov.tr/surecler/#basvuru_sureci

Mali mührünüz geldikten sonra Gelir İdaresine elektronik başvuru yapın. 

https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru

e-Fatura Konusunda Destek Hattınız Var mı?

Ticari1 e-Fatura kullanmaya başlarken ve sonrasında karşılaştığınız sorunlarda teknik destek hattımız hizmetinizdedir.  

+90 850 255 16 35

Ticari1'in verdiği Özel Entegratörlük Hizmeti Nedir?

Ticari1, 7/24 aktif çalışan, hızlı ve güvenli bir sistem yatırımı yapmış ve Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan özel entegrasyon izni almış bir "Özel Entegratörlük Hizmet Sağlayıcısı"dır. Elektronik fatura gönderme ve alma işlemleriniz Ticari.com iş sistemi kullanılarak gerçekleştirilir.

Ticari1 Teknoloji A.Ş., Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) "e-Fatura Özel Entegratör" iznine sahiptir. Bilgi için: GİB Yetkili Özel Enegratör Listesi

e-Fatura'ya geçmek için doğru yerdesiniz.

Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım, bilgilendirelim.

Ticari1 Bilgi Hattı:

+90-850-255 1635

Uzmanından bilgi alın,
boşuna vakit kaybetmeyin:

Telefonla Ara

Giriş Yap Hesap Oluştur
WhatsApp